Välkommen till JoLa Sadelmakeri!

Begagnade och nya sadlar. Återförsäljare av ALBION, CROWN, KENTAUR, ESTA, PFIFF, KIEFFER och numera mitt eget märke PEERLESS.

Kommissionsförsäljning av sadlar- du lämnar- jag säljer. Pris 13% av utpriset.

Jag stoppar, renoverar och lagar sadlar och annan utrustning i mån av tid.

Jag är utbildad sadelprovare på MSFC i Frankrike, en utbildning som var både praktisk och teoretisk och sträckte sig över 6 månader. Min titel är Master Saddle fitter, sadelprovarmäster, översatt till svenska.

Vidare har jag varit i Storbritannien och utbildat mig hos en sadelmakarmäster, vilket jag kommer att fortsätta med, eftersom jag tycker att man ska utbilda sig så mycket man orkar (och har råd med). 

PEERLESS

Är mitt nya märke som bygger på traditionell kunskap, god kvalité och den forskning som Dr van Oossanen identifierat som förutsättningar för hållbar sadelergonomi. Vidare har sadlarna stora möjligheter att förändras efter hästens olika faser.

Sadlarna finns i en standardutgåva: Peerless och en lyxigare variant: Peerless +. För mer info, läs sidorna om Peerless på information Peerless sadlar. Uppmätning ingår i priset, resa tillkommer så väl vid leverans som vid utprovning/måttagning. Beställning är bindande. 

En första inpassning ingår, förutom resan.

Sadelutprovning

Priser fom 20230101

Resa 37,50/mil tillkommer alltid  

Sadelutprovning: 1300häst i eget stall, 1000 kr hos mig  

Koll befintlig utrustning: I eget stall: 900kr  (2 sadlar, träns och bettkonsultation ingår om du vill) Hemma hos mig: 600kr. 

Ridskolor: timpris efter överenskommelse  

Reparationer och stoppningar:

Byte av ull:1800+108kr moms (6%) för de flesta sadlar.

Toppstoppning: Jag skär inte nya hål i er sadel för att stoppa. Jag stoppar i de som finns eller tar isär sadeln. Pris 1200+ 72 kr moms 6%. En hel del olika ulltyper finns på lager, men jag föredrar ren ull av långhårig sort  

Diverse reparationer och nyproduktion pris från 300kr/h exklusive material.